Поширани јајца со авокадо и потпечени лепчиња - Вегета 100% оригинална
Насловна страна

Поширани јајца со авокадо и потпечени лепчиња

ЈВ
korisnik
јајца
јајца
Авокадо
Авокадо
Маслиново масло
Маслиново масло
леб
леб

Прво ги спремаме јајцата. Во подлабока тава или во тенџерче ставаме вода да зоврие. Кршиме по едно јајце во шолја. Кога ќе видиме дека водата во тенџерето е пред вриење го намалуваме оганот и со маталка мешаме во еден правец за да направиме вртлог. Во него го ставаме јајцето. Вариме околу 4 до 8 минути во зависност од тоа колку сакаме да е течна жолчката. Постапката ја повторуваме за секое јајце поединечно. Во меѓувреме сечеме од лебот на кришки напрскуваме со маслиново масло, наросуваме со вегета и ги ставаме на тостер или на грил тава да се потпечат. Во чинија ги ставаме јајцата и кришки авокадо. Поливаме со маслиново масло и наросуваме вегета. Сервираме со печените лепчиња.