Поларни залчиња - Вегета 100% оригинална
Насловна страна

Поларни залчиња

ЉП
korisnik
леб
леб
лосос
лосос
сирење
сирење
власец
власец

Половина француски леб се сече на кришки. Од 1 лажица ВЕГЕТА и 3 лажици ладно цедено маслиново масло правиме премаз за кришките. Ги премачкуваме со мешавината и ги потпекуваме 7-8 минути на 180 C.
Кога ќе подизладат (не целосно) се премачкуваат со вашето омилено крем-сирење(јас користев Филаделфија лајт) и покриваме со парчиња квалитетен чаден лосос. Попрскуваме со свеж, ситно сецкан власец. По желба, власецот може да се замени со каперси или и двете.
Се декорира со парчиња лимон и лимета и сочни зрнца калинка.