Печен свински врат со бамји во доматен сос - Вегета 100% оригинална
Насловна страна

Печен свински врат со бамји во доматен сос

ЈВ
korisnik
Месо
Месо
Бамји
Бамји
Доматен сос
Доматен сос
сенф
сенф

Месото го мачкаме со сенф и го посипуваме со вегета. Го ставаме во керамичка тава и поливаме вода. Го затвараме со фолија и печеме на 160 степени 3.5 часа. Го откриваме од фолијата и печеме уште половина час на температура 180степени да зарумени. Бамјите ги чистиме и ставаме во масло да се запржат. Промешуваме да не загорат. Им го додаваме доматниот сос и лажица вегета и оставаме ма тивок оган да се динстаат до посакуваната густина. 20тина минути.